Засідання наукового гуртка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 відбулося в онлайн-режимі під головуванням доцента кафедри кандидата юридичних наук, доцента Олександра Радченка, у заході також взяла участь старша викладачка кафедри кандидатка юридичних наук Наталія Філіпська.

На початку засідання Олександр Радченко та Наталія Філіпська вчергове наголосили на неухильному дотриманні правил і вимог академічної доброчесності, закликали молодих науковців більш відповідально підходити до підготовки наукових робіт, уникаючи ганебного у науковому світі явища плагіату.

Учасники засідання заслухали звіт Олександра Радченка про результати роботи наукового гуртка у 2023 році. Він наголосив на загалом позитивній динаміці участі членів наукового гуртка у різноманітних наукових заходах – конференціях, круглих столах і конкурсах наукових робіт.

Крім того, відбулося обговорення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводиться щорічно, з 25 листопада до 10 грудня. Метою акції – привернення уваги курсантської (студентської) молоді до проблем подолання насильства в сім’ях, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, жорстокого поводження з дітьми, формування в свідомості курсантів нетерпимого ставлення до насильства.

Наприкінці засідання Олександр Радченко відповів на запитання членів наукового гуртка стосовно їхньої поточної наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС