З метою національно-патріотичного виховання та до Дня вшанування пам'яті жертв Голодоморів та 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років відділом соціально-гуманітарної роботи для здобувачів вищої освіти факультетів № 2 та № 3 організовано відвідування інформаційно-просвітницького заходу «Причини та духовно-моральні наслідки Голодомору в Україні» у Вінницькій обласній науковій універсальній бібліотеці ім. В. Отамановського.

Захід відбувався за участі дослідниці історії голодоморів на Вінниччині, завідувачки відділу новітньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Лариси Семенко. Протягом заходу вона зверталася до матеріалів музейної виставки, яка продемонструвала рідкісні документи та фото. Серед іншого були озвучені і деякі красномовні факти, передані очевидцями тієї страшної трагедії та записані дослідниками у 1990-х роках.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, які захищали Україну від ворога в наш час. На жаль, тоді на початку 1930-х років українці не мали власної армії, яка б завадила штучному знищенню голодом сімей незалежного українського селянина-господаря. Сьогодні наш народ не втратить історичного шансу зберегти свою власну державу та будувати її життя за своєю волею.

ВЗГ ХНУВС