Координатори відділень Юридичної клініки університету в місті Кам'янець-Подільський та місті Вінниця - професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 2 Сергій Гіренко та науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Найда взяли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Юридична клінічна практика: становлення, сучасний стан та перспективи розвитку», яка відбулася на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Захід об'єднав понад 200 представників юридичного клінічного руху, центрів вторинної безоплатної правової допомоги, вчених у галузі права, політології та інших наук, представників громадських організації, здобувачів вищої освіти.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися заступник начальника першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у сфері протидії організованої злочинності Офісу Генерального прокурора Ашот Гєворкян; перший проректор Дніпропетровського гуманітарного університету, керівниця Юридичної клініки «Правова допомога» Тетяна Алфьорова; в. о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Сергій Соколов; в. о директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Лариса Кожемякіна; голова ради Запорізької обласної організації Союзу юристів України Валерій Біленко; членкиня Правління Асоціації юридичних клінік України Марія Цип’ящук.

Представники університету активно долучалися до насичених дискусій та обговорення питань розбудови юридичного клінічного руху в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських.

ВЗГ ХНУВС