Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Правила проектування презентацій. Частина 2», яке провів завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів ХНУВС Костянтин Бугайчук.

У зустрічі взяли участь представники всіх підрозділів поліцейського вишу, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Костянтин Бугайчук виокремив основні проблеми з метою, структурою та слайдами презентації. Окремо спікер наголосив на необхідності врахування аудиторії, перед якою виступає доповідач, акцентував увагу на прийомах, які дозволяють вивести аудиторію із зони комфорту задля привернення її уваги та кращого засвоєння нею інформації.

Спікер також розповів учасникам, що кожен слайд презентації покликаний нагадувати, пояснювати, вражати та переконувати. З огляду на ці компоненти спікер детально проаналізував найбільш характерні помилки, які допускаються при оформленні слайдів як в академічному середовищі, так і при підготовці будь-яких публічних виступів.

Голова Школи Віталій Найда акцентував увагу присутніх на тому, що якість презентацій представників ХНУВС традиційно є високою та зразковою, тому здобувачам освіти університету необхідно постійно працювати над вдосконаленням навичок оформлення презентацій.

ВЗГ ХНУВС