Команда Харківського національного університету внутрішніх справ у складі учасників Школи наукового лідерства курсантів факультету № 2 та факультету № 3 Анастасії Медведкіної, Руслана Салогуба, Анжеліки Вульвач і Божени Коваленко під науковим керівництвом голови школи Віталія Найди за сприяння помічниці ректора з гендерних питань Оксани Цукан взяли участь у заході «5 кроків молоді на виконання Національного плану дій 1325», організованому Департаментом науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації спільно з Коаліцією «Харківщина 1325».

У заході взяли участь курсантські та студентські команди, що представили заклади вищої освіти Харківщини – Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський національний медичний університет, Національний фармацевтичний університет, Українська інженерно-педагогічна академія, Національний університет цивільного захисту України, Харківський національний педагогічний університет ім.Сковороди, Харківська гуманітарно-педагогічна академія, Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія», Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського «ХАІ», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Державний біотехнологічний університет.

Команда університету підготувала презентацію, у якій були надані детальні рекомендації молоді Харківщини з огляду на наявний досвід вишу в забезпеченні рівних можливостей для кожного, зокрема надання психологічних консультацій жінкам-ветеранкам у Центрі психологічного здоров’я ХНУВС, проведення для курсантів та курсанток, викладачів та викладачок університету тренінгів із домедичної допомоги та прийомів самооборони, а також діяльність Автошколи для осіб з інвалідністю, у рамках роботи якої жінки з інвалідністю можуть отримати водійське посвідчення завдяки проєкту Міністерства внутрішніх справ за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

По завершенні заходу всі учасники/ці могли протестувати свої знання в сфері Національного плану дій 1325 на платформі «КАХУТ». Учасниці та учасники команди університету продемонстрували глибокі знання Національного плану, поступившись тільки представникам Харківського національного медичного університету та були нагороджені Подякою від Коаліції «Харківщина 1325».

ВЗГ ХНУВС