Представники відділу міжнародного співробітництва ХНУВС долучилися до акції, організованої Media Center Ukraine. Під час заходу координаторка проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення Людмила Акімова, координаторка Центру допомоги врятованим Вікторія Плешко і заступниця голови Громадської організації «Шлях до дому» Катерина Шаляпіна обговорювали актуальні теми, зокрема запобігання та протидія насильству щодо жінок і дівчат. Експертки розповіли про ефективні стратегії та механізми для викорінення цього негативного явища, зокрема були розглянуті шляхи надання підтримки та допомоги жертвам насильства.

Особливу увагу було приділено тому, як ця акція працює впродовж років серед вразливих груп, як впливає на суспільство загалом. Учасники ділилися прикладами успішних ініціатив і стратегій, що сприяють змінам у менталітеті та ставленні до проблеми насильства.

Акція стала важливим кроком у розвитку стратегій та планів дій для майбутніх ініціатив, спрямованих на протидію насиллю.

ВЗГ ХНУВС