Шановні працівники, панове офіцери, курсанти, студенти, дорогі друзі!

Сьогодні ми з вами відзначаємо 29-ту річницю створення університету і 106-ту – від початку підготовки правоохоронних кадрів у Харкові. 

Триває жорстока війна. У непростих умовах опинився наш Харківський національний університет внутрішніх справ — велика родина, що об’єднує чимало поколінь курсантів, студентів, слухачів магістратури та ад’юнктури, випускників. Багато хто з них зі зброєю в руках несе службу на вулицях міст, на деокупованих територіях, захищає суверенітет України на передовій у складі бригади «Лють», Збройних Сил України. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму. Ми схиляємо голови перед героїзмом усіх, хто поклав своє життя за нашу державу. Серед них і Герой України Віталій Грицаєнко, заступник командира полку Національної Гвардії України «Азов» з бойової та спеціальної підготовки, який, на жаль, отримав це високе звання посмертно, назавжди вписавши свою сторінку мужності й вірності Присязі в історію нашого університету.

Війна жорстока, вона несе смерть і руйнування. Наш університетський комплекс суттєво постраждав від ракетних та артилерійських обстрілів, але підготовка кадрів для Сил безпеки та оборони продовжилася, у тому числі й на нових місцях дислокації — у м. Вінниця та м. Кам’янець-Подільський, забезпечена була й діяльність відокремлених структурних підрозділів — Сумської філії й Кременчуцького льотного коледжу. Я вдячний за підтримку нашого відомчого закладу вищої освіти та допомогу у вирішенні важливих питань керівництву держави, Міністерства внутрішніх справ, Департамента освіти, науки та спорту МВС України, Національної поліції, Міністерства освіти і науки, представникам депутатського корпусу, органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародним партнерам.

Шановні колеги! У час, коли країна перебуває в надскладній ситуації, своєю відданою службою, невтомною працею, новаторством, авторитетними науковими розробками ви сприяєте ефективному виконанню завдань із реалізації державної політики у сфері національної безпеки та оборони, захисту територіальної цілісності нашої держави, прав і свобод громадян, а ваша активна громадянська позиція, небайдужість, допомога тим, хто її потребує, є невід’ємною частиною життя нашого колективу. Впевнений, ми обов’язково переможемо і відбудуємо нашу державу, Місто-Герой Харків і рідний університет.

Бажаю вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, миру, добра, злагоди та невпинного руху вперед задля щасливого майбутнього нашої держави!

Слава Україні! Слава її Захисникам і Захисницям!

 

З повагою
ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій СОКУРЕНКО

22 листопада 2023 року