Відстоювання демократичних цінностей нашої держави протягом багаторічної історії коштувало завжди для українців великих втрат. День Гідності та Свободи має велике значення для кожного українця, його мета: затвердження прагнення громадян України до демократії, справедливості та свободи, сьогодні відзначаючи цей день в умовах повномасштабного вторгнення з боку російського агресора, українська нація знов показує своє прагнення до гідності, свободи та незламності.

Саме тому, чергове засідання наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики було присвячено Дню Гідності та Свободи, в якому взяли участь завідувачка кафедри Ірина Панова, керівниця наукового гуртка Вікторія Мельник, викладачі кафедри Дар’я Глушкова, Катерина Крут і студенти факультету № 6.

Завідувачка кафедри Ірина Панова наголосила про важливість пам’ятати та згадувати тих, хто протистояв й досі протистоїть російському агресору на полі бою, що гідність, свобода, воля, незалежність, права людини – це цінності, що визначають фундамент української нації та ведуть нас усіх до єдиної мети соборної незалежної держави.

Керівниця наукового гуртка Вікторія Мельник нагадала присутнім ті історичні події, якими було розпочато великий шлях утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії. Вся незламність і прагнення до свободи відчувалась у виступах студентів: Богдана Рощенко доповіла на тему «Психологічний стан здобувачів освіти під час воєнного стану», Ксенія Лобур – «Правовий статус полонених», Ірина Лотоцька у доповіді «Про День Гідності та Свободи» окреслила історію започаткування цього свята. Анастасія Олейнікова розповіла присутнім щодо «Впливу війни на екологію України» та проаналізувала міжнародні правові акти та їх вплив на внутрішню ситуацію в Україні.

ВЗГ ХНУВС