Відбулося засідання наукового гуртка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1, присвячене 29 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ.

Відкрив засідання професор кафедри, доктор юридичних наук, професор Анатолій Комзюк. Він розповів про шлях, що пройшла кафедра за 29 років існування університету, про діючі наукові школи з адміністративного права та процесу, які займають провідні позиції в науковому середовищі та кожна з яких має значні здобутки. Анатолій Комзюк ознайомив членів гуртка з науковими здобутками університету та можливостями участі у Всеукраїнських конкурсах наукових робіт. З курсантами було обговорено тематику та правила оформлення наукових робіт, методологію науково-дослідної діяльності, стандарти академічної доброчесності.

Під час заходу керівниця гуртка доцентка кафедри, кандидатка юридичних наук, доцентка Ірина Казанчук наголосила на важливості та перспективності науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти за профілем кафедри, а також відзначила основні наукові проблеми, що розробляються науково-педагогічним складом кафедри за участі курсантів та слухачів магістратури особливо в умовах дії воєнного стану в країні. У своєму виступі вона звернула увагу на перспективи участі курсантів у наукових заходах університету й інших закладах вищої освіти, вимоги написання якісної наукової статті та її публікації у вітчизняних фахових виданнях, порядок підготовки тез доповідей до науково-практичних конференцій.

Наприкінці засідання Анатолій Комзюк та Ірина Казанчук підкреслили доцільність подальшої плідної наукової роботи курсантів, яка не тільки надає можливість використати набуті знання в майбутній практичній діяльності, але й в цілому сприяє розвитку Харківського національного університету внутрішніх справ як флагмана вищої освіти та науки, потужного центру підготовки кадрів для Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС