Відбулося спільне заняття Школи наукового лідерства та Юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Юридична клініка ХНУВС як навчальна база практичної підготовки майбутніх правників», яке провела професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна.

У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Юлія Загуменна – координаторка відділення Юридичної клініки у м. Кам'янець-Подільський – розповіла здобувачам освіти, які починають свій науковий шлях, про особисте становлення та перші здобутки на науковій ниві, а також про принципову важливість поєднання теорії і практики в процесі підготовки майбутнього поліцейського. Вона торкнулася питань юридичної деонтології, етичної та естетичної культури поліцейського, компетентності правоохоронця та інших питань, що лежать в основі професійного зростання юриста, надання якісних правових послуг. Спікерка зазначила, що здобувачі освіти можуть вже зараз долучитися до подібної правової допомоги у межах роботи Юридичної клініки університету. Курсанти та студенти-клініцисти отримують неоціненні знання і навички у сфері ораторського мистецтва, активного слухання, критичного мислення, поєднуючи таку діяльність із самостійними науковими пошуками.

Голова Школи Віталій Найда акцентував увагу присутніх на тому, що учасники Школи наукового лідерства активно долучаються до роботи Юридичної клініки ХНУВС, зокрема нещодавно команда університету, яка складалася з курсантів-клініцистів, представила на Міжнародному студентському саміті «Права людини в умовах воєнного стану та сучасних глобалізаційних викликів» проєкт «Напрямки розбудови юридичних клінік закладів вищої освіти України  із захисту прав внутрішньо переміщених осіб», що втілював у собі інноваційні заходи із надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Курсанти та студенти університету в межах зустрічі дискутували, ставили запитання щодо поєднання теорії та практики в оволодінні навчальними дисциплінами на 1-му курсі навчання, актуальних знань і навичок, що надає здобувачам освіти участь в роботі юридичної клініки тощо.

ВЗГ ХНУВС