Відділом міжнародного співробітництва спільно з відділом соціально-гуманітарної роботи та керівництвом факультету № 6 організовано участь здобувачів вищої освіти в онлайн-заході екологічного спрямування, проведеного за партнерства еко-проєкту enWAR_mental. Проєкт висвітлює вплив війни на довкілля України та спрямований на інформування щодо екоцидів, спричинених російським вторгненням в Україну. Захід проведений за усіма локаціями університету із нагоди відзначення Дня зменшення небезпеки стихійних лих, започаткованого Генеральною Асамблеєю ООН в цілях підвищення обізнаності про необхідні заходи з попередження природних катастроф та усунення їх наслідків.

Спікерами заходу виступили молоді люди – представники екологічних ініціатив Європейського Союзу в Україні та фахові екологи. Вони презентували проблеми стихійних лих на окупованих та прифронтових територіях, а також провели командний інтерактив «Кейс симуляційної катастрофи».

У своїх доповідях спікери охопили широкий спектр питань: глобальні зміни клімату на прикладі Європейського Союзу та використання цього досвіду для України; поняття лих і катастроф, їх види та наслідки; допомога постраждалим; відповідальність за вчинення екологічних правопорушень та заходи із їх недопущення тощо.

Курсантська і студентська молодь, завдяки продемонстрованим матеріалам презентацій та виступам спікерів, ознайомилася з актуальною узагальненою інформацією, яка сьогодні стосується кожного жителя планети, дізналися озвучені пункти Зеленого курсу запровадженого у країнах-членах ЄС, заради досягнення до 2050 року кліматично-нейтрального стану.

Сьогодні українці добре розуміють, що таке екстремальні ситуації, стихійні лиха тощо. До боротьби з їх наслідками широко залучаються працівники Національної поліції України. Доцільність залучати органи виконавчої влади до заходів із попередження природних катастроф та усунення їх наслідків була наголошена спікерами онлайн-презентації «rECOvery: як протистояти катастрофам?», тому молода зміна працівників системи МВС України має бути свідомою і обізнаною із можливими кліматичними загрозами майбутнього, діяти на їх попередження.

ВЗГ ХНУВС