Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна пройшла курс підвищення кваліфікації  «Сприяння розвитку емпіричних академічних досліджень в Україні», що реалізується за підтримки Української асоціації дослідників освіти та Європейської асоціації дослідників освіти.

Курс складався з двох навчальних модулів: «Збирання даних для академічних досліджень» (3 ECTS); «Академічні дослідження у країнах ЄС: інституційний, організаційний та мотиваційний виміри» (3 ECTS).

Навчання охоплювало актуальні для науково-педагогічної діяльності теми, а саме: відкрита наука як сучасна парадигма у світі досліджень; дані  у науковому дослідженні; управління даними; система навчання в аспірантурі/докторантурі; навчальна програма та карта предметів; юридичні аспекти збирання даних; етичні аспекти збирання даних; комунікації в академічному середовищі; публікація результатів досліджень; джерела наукової інформації; процес рецензування результатів наукових досліджень; мотиваційні аспекти проведення академічних досліджень; робота з відкритими даними; робота з бібліографічними даними; рантова діяльність молодих науковців. 

За підсумками курсу Юлія Загуменна успішно склала тестування та отримала сертифікат. Здобуті знання буде впроваджено в освітній процес.

ВЗГ ХНУВС