З нагоди Дня заснування Харківського національного університету внутрішніх справ та 106-ї річниці від початку підготовки правоохоронних кадрів на Харківській землі завідувач кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 доктор юридичних наук, професор Юрій Орлов провів колоквіум із курсантами другого курсу факультету № 1. Мета заходу – підвищення рівня обізнаності курсантів про передумови виникнення, історію становлення одного з провідних закладів вищої освіти в системі МВС – Харківського національного університету внутрішніх справ, роль університету як соціального інституту у розбудові правової держави України. Юрій Орлов приділив особливу увагу обговоренню традицій інтелектуалізму, сформованих внаслідок багаторічної діяльності університетських наукових шкіл. На прикладі кримінологічної наукової школи, сформованої та розвиненої під лідерством академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Олександра Бандурки та доктора юридичних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Олексія Литвинова, було продемонстровано як доктринальну, так і загальносоціальну значимість і спадковість науково-творчої діяльності, участі у ній курсантів.

Харківський національний університет внутрішніх справ має своєю соціальною місією створення безпечного середовища для існування та розвитку вільного суспільства через формування та реалізацію державної політики у сфері правоохоронної діяльності, зміцнення довіри до органів МВС із боку суспільства, продовження розвитку України як безпечної європейської держави, в основі якої лежать інтереси громадян та висока ефективність усіх складових системи МВС через підготовку висококваліфікованих фахівців з високим рівнем професійної компетентності.

Університетська спільнота поділяє та зміцнює високі гуманістичні цінності, а також цінності наукового пізнання, освіти, свободи, гідності, культурної та національної ідентичності українства й держави України. В умовах війни кожний працівник університету та здобувач освіти несе відповідальність за зміцнення та подальший розвиток інтелектуального потенціалу нації як умови її гідного майбутнього. Наголошено було на необхідності дотримання стандартів високої якості освітньої діяльності, правил академічної доброчесності, відданості у служінні Українському народові.

Такі колоквіуми, що проводяться на постійній основі, є одним з елементів як національно-патріотичного виховання, забезпечення якості освітнього процесу, так і ціннісно-мотиваційної консолідації здобувачів освіти Харківського національного університету внутрішніх справ довкола свідомої реалізації місії університету.

ВЗГ ХНУВС