Заступниця завідувача відділу, завідувачка сектору біологічних видів досліджень та обліку Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Олена Матарикіна та доцентка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 кандидатка психологічних наук, доцентка Світлана Лозова провели онлайн бінарне заняття із дисципліни «Судова медицина та психіатрія». Тема заняття – «Дослідження речових доказів біологічного походження».

Олена Матарикіна розкрила специфіку роботи експертів щодо відбору зразків родичів безвісти зниклих осіб, а також розповіла про встановлення шляхом проведення судової молекулярно-генетичної експертизи ДНК-профілю трупів, знайдених в місцях масових поховань з метою їх подальшої ідентифікації. Під час заняття вона також висвітлила питання встановлення біологічного батьківства в цивільних та кримінальних провадженнях.

Доповідь практичного працівника зацікавила студентів і викликала багато запитань щодо можливостей розвитку судової молекулярно-генетичної експертизи та її використання в розслідуванні воєнних злочинів.

ВЗГ ХНУВС