Представники Харківського національного університету внутрішніх справ – завідувач кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6, професор Михайло Щербаковський та доцентка цієї ж Світлана Лозова, професори кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Руслан Степанюк та Влада Гусєва взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції з нагоди 100-річчя з дня заснування Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».

Колектив наукового центру привітали міністр юстиції України Денис Малюська, представники правоохоронних органів, Національної академії правових наук. Під час заходу першому віцепрезиденту Національної академії правових наук України, академіку Олександру Бандурці було вручено Диплом почесного професора Національного наукового центру.

З доповідями про актуальні проблемні питання сьогодення, що виникають у ході судово-експертної діяльності, напрями розвитку криміналістики та судової експертизи виступили вітчизняні науковці, а також закордонні вчені та судові експерти більше ніж з 30 країн світу.

До ювілею було підготовлено довідкове видання, в якому викладено багаторічну наукову та експертну діяльність Центру, біографії науковців-співробітників.

ВЗГ ХНУВС