Харківський національний університет внутрішніх справ разом із Харківським прес-клубом організували для представників засобів масової інформації з Сум, Полтави та Харкова тренінг на тему «Особливості роботи з цифровою інформацією та кібербезпека» в м. Кам’янець-Подільський. Практичне заняття провели представники кафедри протидії кіберзлочинності ХНУВС – завідувач кафедри кандидат юридичних наук, професор Олександр Манжай та професор кафедри кандидат технічних наук, доцент Віталій Носов, які є тренерами з курсу «Основи кібергігєни» спільного проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України та Міністерства внутрішніх справ України.

Викладачі університету представили переваги застосування штучного інтелекту в роботі журналіста, показали, яким чином протидіяти методам соціальної інженерії, а також розповіли про те, як захиститися від кібератак та забезпечити безпеку своїх мобільних пристроїв. Вони докладно описали основи кібергігієни, яких має дотримуватися кожен відповідальний споживач під час користування електронними пристроями.

Учасники тренінгу опановували правила безпечного обміну матеріалами, вчилися працювати з базами даних, проводити розслідування, застосовували штучний інтелект, вгадували в Kahoot! шифрування повідомлень.

ВЗГ ХНУВС