Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у вебінарі «Обмін досвідом у розслідуванні вбивств та зниклих безвісти», організованому Агентством Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL). Захід зібрав учасників із різних куточків світу для спільного обговорення важливих аспектів розслідування вбивств та безвісного зникнення осіб.

Своїм досвідом і знаннями поділилися експерти у сфері кримінального розслідування вбивств та безвісного зникнення осіб із Німеччини, Іспанії та Румунії. Спікери розглянули актуальні питання розслідування вбивств, структуру органів і служб, які задіяні в процесі виявлення і розслідування вказаних злочинів, методи і техніки, що використовуються ними для встановлення обставин правопорушень, найефективніші стратегії розслідування зниклих безвісти осіб, проблемні аспекти, що негативним чином впливають на хід розслідування та шляхи їх подолання.

Під час вебінару присутні дискутували, задавали спікерам запитання, що сприяло обміну досвідом, взаємному навчанню, підвищенню професійного рівня та ефективності роботи правоохоронних органів країн у цілому. За результатами навчання учасники отримали відповідні сертифікати.

Здобуті знання сприятимуть підвищенню якості освітнього процесу та викладання окремих навчальних дисциплін, зокрема, «Криміналістика», «Методика розслідування окремих кримінальних правопорушень», «Криміналістичні засоби та методи розслідування кримінальних правопорушень», «Дії поліцейського на місці події» тощо.

ВЗГ ХНУВС