Протягом жовтня-листопада 2023 року уповноважена з антикорупційної діяльності Яна Мазур провела серію інструктивних занять з курсантами факультетів №№ 1–4, слухачами магістратури факультетів №№ 1–3, ад’юнктами й докторантами відділу організації освітнього-наукової підготовки з питань особливостей електронного декларування.

Заняття були спрямовані на вивчення загальних правил декларування об’єктів, а також особливостей заповнення кожного розділу декларації. Яна Мазур звернула увагу здобувачів освіти, що перед декларуванням доходів, майна та витрат необхідно здійснити низку підготовчих заходів; розповіла про оновлення, розроблені НАЗК для полегшення заповнення декларацій, про особливості декларування об’єктів у різних розділах, а також про необхідність послідовного й логічного викладення інформації в декларації; наголосила на відповідальності за декларування недостовірних відомостей, а також невчасне подання декларації.

Зважаючи на відновлення фінансової звітності, проведення таких занять є важливим для всіх державних органів, а також для здобувачів освіти з числа суб’єктів декларування.

ВЗГ ХНУВС