Триває спільний освітній онлайн-проєкт Харківського національного університету внутрішніх справ та Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького для здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю  «Психологія», спрямований на поглиблення знань щодо роботи психолога у військових підрозділах під час підготовки та виконання службово-бойових завдань.

У межах реалізації проєкту відбулося друге інтерактивне лекційне заняття на тему: «Вплив війни на психіку людини» із дисципліни «Загальна психологія». Його провела доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 ХНУВС кандидатка психологічних наук, доцентка Вікторія Доценко. У проведенні заняття від НАДПСУ взяла участь старша викладачка кафедри психології, педагогіки та соціально-економічних дисциплін факультету забезпечення оперативно-службової діяльності кандидатка педагогічних наук, доцентка Валентина Купчишина.

Заняття проводилося з використанням психологічних технік та елементів групової роботи з курсантами-психологами перших курсів Харківського національного університету внутрішніх справ та Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Під час заняття курсанти сформували знання щодо ключових аспектів впливу травматичного досвіду на психіку людини; отримали загальні рекомендації щодо психосоціальної підтримки людини в умовах війни з огляду на доказові методи та практичний досвід застосування різних психологічних технік, які можуть полегшити шлях опанування травматичним досвідом і допоможуть віднайти ресурси долати виклики у житті.

ВЗГ ХНУВС