Відбулося перше засідання організаційного комітету Конкурсу наукових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти закладів вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, ІІ тур якого в цьому році проводитиметься на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

На порядку денному було затверджено перелік номінацій конкурсу та розглянуто питання щодо забезпечення дотримання умов конкурсу та основних вимог до конкурсних робіт здобувачів освіти.

У заході взяли участь заступник директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС України – начальник управління організації наукової діяльності та інновацій Едуард Кісілюк, представники закладів вищої освіти МВС України.

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко привітав присутніх і наголосив на важливості проведення наукової роботи в умовах війни та у післявоєнний період, а також використанні досягнень науки для перемоги, відновлення та розвитку нашої держави. Він зазначив, що мета конкурсу – це пошук обдарованої молоді, яка виявляє здібності до наукової роботи і може зробити важливий внесок у розвиток сучасної науки й правоохоронної діяльності. Саме тому перед організаційним комітетом постає важливе завдання – організувати проведення конкурсу на високому рівні. 

У засіданні також взяли участь проректор ХНУВС Олександр Музичук та заступниця начальника – завідувачка відділення організації наукової роботи відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Людмила Надопта.

Учасники заходу розглянули низку організаційних питань проведення конкурсу, що стосувалися, зокрема,  розширення переліку номінацій, узгодження критеріїв оцінювання робіт і забезпечення заходів, спрямованих на протидію академічному плагіату.

ВЗГ ХНУВС