Урочистості з нагоди вручення сертифікатів учасникам освітнього процесу за програмою «Кадети поліції» відбулися у Харківському національному університеті внутрішніх справ, на базі якого проходили навчання кадети. Юних помічників правоохоронців привітали представники Національної поліції в Харківській області, громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта Нації». Харків став першим містом України, в якому стартував такий проект.

Звертаючись до перших випускників програми «Кадети поліції», ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив, що бути патріотом своєї держави – це обов’язок кожного громадянина, тож виховувати любов до своєї Батьківщини, повагу до українського народу, його історії та традицій необхідно з дитинства. «Діти – це майбутнє держави, і саме з ними  ми пов’язуємо свої найкращі мрії та сподівання», – підкреслив ректор.

За вагомий особистий внесок у реалізацію соціального проекту «Кадети поліції», розвиток волонтерського руху та активну громадську діяльність ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Валерія Сокуренка нагороджено Почесною грамотою Харківської державної обласної адміністрації. Викладачів університету, які брали участь в навчальному процесі кадетів, нагороджено Подяками Харківської державної обласної адміністрації.

Після вручення сертифікатів для кадетів та їх батьків учасники художньої самодіяльності університету підготували святковий концерт. Також відбулася екскурсія територією університету. Кадетів поліції познайомили з роботою навчально-тренувального центру протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, криміналістичного полігону та райвідділу поліції, побували вони й на кафедрі вогневої підготовки, оглянули експозицію музею, спортивну базу навчального закладу.

ВЗГ ХНУВС