За ініціативою курсантського самоврядування факультету № 1 (Ярослава Синяка, Владислава Камінського, Данила Козлова, Мар’яна Черхавського) у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч курсантів з представниками волонтерського руху міста Харкова та учасниками АТО.

Відкрив зустріч декан факультету № 1, полковник поліції Олександр Музичук, який наголосив на важливій ролі та активній життєвій позиції волонтерів, які у перші дні агресії допомагали бійцям ліками, харчами, транспортом, засобами зв’язку тощо. Саме їх допомога, підтримка, віра у наших воїнів та у їх перемогу відіграла вирішальну роль у забезпечені передумов для того, щоб зупинити агресора.  

Перед курсантами виступили представники волонтерської групи «Берегиня» Марія Литвиненко-Назаренко та Олена Литвиненко, які розповіли про історію розвитку та становлення волонтерського руху в Україні та Харкові.

Звернулися до курсантів і безпосередні учасники АТО Олексій Сенюк та Віталій Борщ. Військовослужбовці-танкісти розповіли про часи, проведені на передовій, поділилися спогадами та досвідом, продемонстрували особисті архівні фото та відеоматеріали, зокрема навели приклади, коли маскувальна сітка, виготовлена руками волонтерів, рятувала не лише військову техніку, а й життя бійців.

ВЗГ ХНУВС