День української писемності та мови – це свято вшанування рідної мови, день, коли усі українці гостро відчувають свою національну приналежність, плекають мову, слідкують за її чистотою, милуються її милозвучністю і відчувають гордість.

Традиційно у Сумській філії ХНУВС у цей день стартують міжнародні конкурси знавців української мови імені Петра Яцика та мовно-літературний імені Т.Шевченка – лінгвозмагання, які мають на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Завідувачкою кафедри гуманітарних дисциплін Валентиною Василенко протягом кількох днів проводився цикл заходів серед здобувачів вищої освіти, присвячених державному святу, яке, відповідно до нового календаря, відзначається в Україні 27 жовтня. Майбутні правознавці розвивали в цей день українську мову за допомогою таких активностей, як інтелект-квест, мовний квіз, лінгвовікторина, круглий стіл «Українська – мова Перемоги». Конкурсанти поетапно виконували завдання І туру конкурсу, за результатами якого буде визначено переможців для подальшої участі в наступних турах.

ВЗГ ХНУВС