27 жовтня – у День української писемності та мови, який, згідно з Указом Президента, відтепер відзначатимуть саме цього дня (досі цей день відзначали 9 листопада) відбудеться найбільший україномовний флешмоб – Радіодиктант національної єдності. Запрошуємо працівників та здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ долучитися до Радіодиктанту-2023, який розпочнеться об 11.00.

Головна мета флешмобу – це не стільки перевірка грамотності, скільки єднання довкола української мови. Під час війни це особливо актуально. За годину прямого ефіру будуть включення з різних точок України, де люди в безпечних місцях писатимуть диктант разом з усім світом, адже плануються включення з багатьох країн інших континентів.

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту стане українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту – «Дороги України», а читатиме його актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв роль Івана Довбуша у фільмі «Довбуш». До методичної роботи над Радіодиктантом вже традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу «Суспільне. Культура», YouTube-каналі Українського Радіо, Facebook-сторінках Суспільного. 

ВЗГ ХНУВС