Курсанти факультету № 3 взяли участь у заході з циклу «Місце зустрічі – бібліотека» у Вінницькій обласній науковій універсальній бібліотеці ім. В. Отамановського, де відбулася зустріч з ветераном російсько-української війни Андрієм Бондаренком.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять воїнів, що загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У супроводі фотографій Андрій Бондаренко – воїн-доброволець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади – розповів про свій бойовий шлях, що розпочався ще в 2014 році. Уже близько року він відновлюється після важкого поранення, яке отримав у 2022 році у важких боях на Миколаївщині та Донеччині. Під час зустрічі він відповів на численні запитання, що цікавили аудиторію: про військовий побут, використання зброї, дії окремих піхотних підрозділів на завданнях, про довіру до побратимів тощо. У заході також взяли участь вихованці гуртка художньої самодіяльності Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, які виконали для присутніх патріотичні пісні.

Андрій Бондаренко наголосив на важливості для молодого покоління вивчення вітчизняної історії, побажав юнакам і дівчатам використовувати повною мірою можливість навчатися.

Захід був організований відділом соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС