Доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Ольга Медведєва разом з інспектором - черговим ВПД 1 Кам'янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області Оленою Соколовською провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 4 ХНУВС за темою «Професійне спілкування працівника поліції».

Однією з інтегральних особистісних характеристик, що відбиває рівень професіоналізму правоохоронця, є його комунікативна компетентність, тобто вміння грамотно та ефективно спілкуватися, насамперед, з громадянами. Поліцейська наголосила на тому, що спілкування є інструментом виконання функціональних обов’язків та виступає основним засобом реалізації всіх сторін правоохоронної діяльності. Саме тому працівникам поліції необхідно знати як загальні закономірності спілкування, так і особливості їх проявів у конкретних умовах службової діяльності, володіти технологіями та психотехніками психологічного впливу.

Також Олена Соколовська поділилась прикладами із власного досвіду та практичними інструментами, що мали ефективність у деескалації конфліктних ситуацій, зокрема у таких ситуаціях: 1) спілкування, пов’язане з реалізацією конкретних функцій професійної діяльності; 2) спілкування з конкретною категорією громадян (діти, люди похилого віку, громадяни з обмеженими фізичними та психічними можливостями); 3) спілкування, пов’язане з моральним та емоційно-вольовим самоконтролем працівників поліції.

Наприкінці заняття здобувачі освіти ставили запитання та провели рефлексію отриманого досвіду.

ВЗГ ХНУВС