Для студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, які навчаються за спеціальністю «Право», відбулася презентація книги Оксани Ковальової «Мамо, я хочу жити…». Під час заходу кураторка студентських груп професорка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Демиденко зазначила, що авторка книги – героїчна журналістка, яка з перших днів повномасштабного вторгнення російської армії на територію Сумщини працювала на «нулі», щоб документувати воєнні злочини РФ проти України.

Оксана Ковальова стала фіналісткою Всеукраїнського творчого конкурсу «Інформаційна передова – 2022», що проводився Національною спілкою журналістів України разом із японськими партнерами. Усю зібрану інформацію журналістка виносила на широкий загал – публікувала у місцевих, всеукраїнських та зарубіжних виданнях. «Світ має знати правду про війну на Сумщині з вуст живих свідків, учасників та жертв страшних подій», – під таким гаслом Оксана Ковальова продовжує документувати події та свідчення мешканців прикордонних сіл області. Зі спогадів очевидців утворилась документальна книга. Видання набуло великого резонансу по всій країні.

Наприкінці зустрічі журналістка запропонувала задокументувати спогади студентів Сумської філії ХНУВС, які також стали свідками вторгнення російських загарбників на територію Сумщини у лютому-березні 2022 року.

ВЗГ ХНУВС