Відзначення Дня захисників і захисниць України стало темою проведення чергової зустрічі наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6, в якому взяли участь завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Ірина Панова, керівниця наукового гуртка  Вікторія Мельник, викладачка кафедри Дар’я Глушкова, студенти та слухачі магістратури факультету № 6.

Ірина Панова зазначила, що 1-го жовтня, у День захисників і захисниць України, ми вшановуємо воїнів, які захищають незалежність і суверенітет рідної Батьківщини. Серед них не лише ті, хто щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й ветерани Другої світової війни, наші предки козаки, які виборювали право на незалежність.

Під час заходу із доповідями виступили студенти. Ксенія Лобур у своєму виступі «Інформаційна війна в Україні» представила власне бачення інформаційної війни в сучасних умовах, що застосовується російським агресором як зброя, її вплив на громадську думку українців та дестабілізацію української державності. Єлизавета Коваленко підготувала доповідь присвячену історії виникнення свята «День захисників і захисниць України». Ірина Лотоцька розкрила у своїй доповіді питання «Корупція і наше сьогодення», розповіла, як корупція може підривати демократичні цінності держави, право на незалежність та суверенітет, наскільки важливо бути громадянином своєї держави та докладати максимум зусиль щоб перемогти ворога. Владислава Денисенко в своїй роботі «Правовий режим воєнного стану» підкреслила важливість питань надання повноважень органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування, що необхідні для відвернення загрози та забезпечення національної безпеки в Україні. Наприкінці зустрічі керівниця наукового гуртка Вікторія Мельник подякувала присутнім за активну участь, підготовку доповідей та окреслила план роботи на наступне засідання.

ВЗГ ХНУВС