Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету №1 Юлія Загуменна спільно з начальником сектору публічного порядку відділу взаємодії з громадами Кам’янець-Подільського ГУНП в Хмельницькій області Русланом Гончаруком провели бінарне семінарське заняття із дисципліни «Поліцейська деонтологія» на тему «Професійна культура та службовий етикет поліцейського». 

Питання семінарського заняття розглядалися на основі кейсів з практики. Особливу увагу звернули на розкриття  ключових правил спілкування поліцейського з різними категоріями громадян. Розглянуто основні положення, на яких повинна ґрунтуватися поведінка спілкування поліцейського під час виконання службових обов'язків. Ефективна комунікація, її досконале володіння повним спектром засобів професійного спілкування як із громадянами, так і у службовій діяльності, є необхідною умовою виконання Національною поліцією України поставлених перед нею завдань із забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку.

Така форма проведення заняття забезпечує якість підготовки здобувачів вищої освіти, виховання шанобливого ставлення до закону, норм моралі, підвищення рівня службової етики, гострого та принципового реагування на прояви грубощів. Чітке дотримання правил етикету спілкування є важливою умовою культури поведінки поліцейських як під час виконання службових обов'язків, так і в позаслужбових відносинах.

ВЗГ ХНУВС