Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна і доцентка кафедри Людмила Парфентій провели кураторську бесіду «Ознайомлення здобувачів вищої освіти з основними вимогами Положення про академічну доброчесність в Харківському національному університеті внутрішніх справ» зі студентами-першокурсниками спеціальності «Право».

Здобувачів освіти ознайомили з основними нормативними документами, які регламентують питання дотримання академічної доброчесності. Куратори груп розкрили поняття академічної доброчесності, обговорили основні види порушень академічної доброчесності як здобувачами, так і науково-педагогічними працівниками, наголосили на відповідальності за порушення принципів академічної доброчесності здобувачами вищої освіти, ознайомили із процедурою встановлення і доведення фактів порушення принципів академічної доброчесності, а також із процедурою перевірки наукових робіт на плагіат за допомогою програми Unicheck.

Наприкінці бесіди студентам нагадали про зміст підписаної ними декларації про дотримання академічної доброчесності і необхідність виконання здобувачами освіти зазначених в ній зобов’язань.

Викладачі наголосили на тому, що потрібно дотримуватись принципів академічної доброчесності і формувати нульову толерантність до фактів її порушень в освітньому середовищі.

ВЗГ ХНУВС