Професор кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Володимир Кройтор взяв участь у панельній дискусії «Право на справедливий суд у цивільному судочинстві: виклики та перспективи» в межах VIІ Харківського міжнародного юридичного форуму.

При обговорені актуальних проблем судоустрою та судочинства було зазначено, що міжнародні стандарти доступності та справедливості правосуддя мають велике значення в умовах кризи, спричиненої триваючою війною в Україні, особливо враховуючи міжнародні зобов’язання України відповідно до п. 1 ст. 6 Європейської конвенції з прав людини та отриманого Україною статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Дискусійна панель створила майданчик для плідного фахового обговорення практичних викликів для цивільного судочинства під час війни та подальшого розвитку сфери цивільного правосуддя з точки зору міжнародних стандартів права на справедливий суд з урахуванням необхідності подальшої адаптації українського законодавства до законодавства Європейського Союзу.

Під час дискусії були обговорені такі питання: «Дотримання гарантій права на справедливий суд під час воєнного стану», «Зловживання процесуальними правами та право на справедливий суд», «Українські реалії забезпечення незалежного правосуддя в умовах криз», «Гарантії права на справедливий судовий розгляд у виконавчому провадженні та міжнародному комерційному арбітражі» тощо.

ВЗГ ХНУВС