Завідувачем кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Василем Корнієнком проведено бінарне лекційне заняття з криміналістики для курсантів 3 курсу факультету № 1 на тему «Особливості роботи зі слідами кримінальних правопорушень на місці події».

До проведення заняття в режимі Zoom-конференції приєдналися: старший судовий експерт відділу криміналістичних видів досліджень Сергій Стрілець та провідний фахівець з організації наукової роботи відділу забезпечення діяльності Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (НДЕКЦ) України Руслан Степанюк.

Сергій Стрілець звернув увагу курсантів на практичній частині теми заняття, а саме на застосуванні правильних технік виявлення та вилучення слідів кримінального правопорушення на місці події. Присутнім були наведені приклади типових помилок, які допускають спеціалісти-криміналісти та слідчі під час фіксації, вилучення та упакування предметів, на яких зберігалися сліди; надано рекомендації як правильно підготувати та надавати матеріали для подальшого експертного дослідження.

Наприкінці заняття курсанти отримали вичерпні відповіді на свої численні запитання та подякували представникам Харківського НДЕКЦ  за цікаве заняття.

ВЗГ ХНУВС