Інспектор протипожежної безпеки служби відділу матеріально-технічного забезпечення Харківського національного університету внутрішніх справ Юрій Чухрій та провідний спеціаліст із питань охорони праці Світлана Гетьманцева провели для першокурсників факультетів № 1 та № 4 інструктаж з протипожежної безпеки та охорони праці. Юрій Чухрій ознайомив курсантів з основними правилами пожежної безпеки, нагадав вимоги пожежної безпеки в побуті, роз’яснив алгоритм дій у випадку виникнення пожежі в приміщенні, а також продемонстрував як користуватися первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасниками. Молоді також розповіли про вибухонебезпечні предмети та правила поведінки у разі їх виявлення.

Світлана Гетьманцева наголосила на необхідності формування у першокурсників необхідного рівня знань щодо стану та проблем охорони праці, правових та організаційних питань, гігієни праці, виробничої санітарії та техніки безпеки. Отримані курсантами знання сприятимуть ефективному вирішенню завдань професійної діяльності з обов’язковим урахуванням вимог охорони праці, спрямованих на збереження життя, здоров’я та працездатності працівників.

Інструктаж супроводжувався демонстрацією слайдів. У заході взяли участь декани факультетів № 1 та № 4 Віталій Романюк та Микола Марчук.

ВЗГ ХНУВС