Доцентка кафедри педагогіки та психології Вікторія Доценко в межах проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті» та апробації матеріалів навчально-методичного посібника для поліцейських провела тренінг «Види маніпуляцій з інформацією та їх ознаки» для першокурсників факультету № 3, які навчаються за спеціальністю «Психологія». Проєкт реалізується ГО Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» та Міжнародною ГО «Соціальні ініціативи з охорони праці і здоров’я».

Учасників ознайомили із тим, як інформація безпосередньо впливає на людину та її поведінку, якими можуть бути наслідки впливу неправдивої чи недостовірної інформації на дітей. Першокурсники з’ясували, чим вони керуються в ситуації вибору інформації для прийняття рішення – фактами чи емоційними судженнями; сформували розуміння існування різних видів маніпуляцій з інформацією та оцінили власний рівень вміння розрізняти її різні види.

Отримані під час тренінгу знання, навички та досвід першокурсники зможуть використати як при виконанні своїх поточних професійних завдань, так і в особистому житті.

ВЗГ ХНУВС