У заході взяли участь декан факультету № 1 Віталій Романюк, декан факультету № 4 Микола Марчук, науково-педагогічні працівники, курсанти та представники курсантсько-студентського самоврядування факультетів.

Учасники обговорили пріоритетні напрями роботи юридичної клініки на 2023-2024 навчальний рік, алгоритм дій викладачів-кураторів та курсантів-консультантів під час чергування в юридичній клініці.

Наголошено, що важливим напрямом розвитку юридичної освіти є якісна практична підготовка майбутніх юристів. Одна з форм такої підготовки – це діяльність відділення юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ. Тут надають консультації з різних галузей права, у тому числі й з приводу вирішення правових питань, що виникають у учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб. Окрему групу становлять консультації за зверненнями із допомоги родинам полонених, загиблих та зниклих безвісти. Куратори разом із курсантами-консультантами також проводять правопросвітні заходи у формі лекцій та тренінгів в закладах освіти, а також інших установах та організаціях.

ВЗГ ХНУВС