Представники наукового гуртка кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 – професор кафедри, кандидат юридичних наук, доцент Антон Байлов (керівник гуртка кафедри) і курсант 4-го курсу факультету № 1 Іван Романчук (секретар гуртка кафедри) взяли участь у Міжнародній науковій конференції з циклу «В пошуках оптимальної моделі ув’язнення» на тему «Багатовимірність ресоціалізаційних впливів в пенітенціарній роботі», яка відбулася у м. Ополе (Республіка Польща).

Організаторами заходу виступили Інститут педагогічних наук Опольського університету (Польща), Інститут кримінально-виконавчої служби (Україна), Громадське об’єднання «Пенітенціарна асоціація України» (Україна), Окружний Інспекторат Служби Ув’язнення в м. Ополе (Польща), Незалежна спілка самоуправління атестованих та цивільних працівників Служби Ув’язнення (Польща).

Наукова конференція мала міждисциплінарний характер, який надав можливість в умовах зустрічі теоретиків та практиків з різних країн світу обговорити питання багатовимірності ресоціалізаційних впливів в пенітенціарній практиці. У своїх доповідях Антон Байлов висвітлив проблеми реформування кримінально-виконавчої політики України в контексті медико-санітарного забезпечення засуджених до позбавлення волі, а Іван Романчук приділив увагу питанням взаємодії органів і установ  виконання покарань та підрозділів по боротьбі зі злочинністю в Україні та Польщі.

У рамках проведення наукового заходу усім учасникам з України була надана можливість відвідати карний заклад напіввідкритого типу для засуджених жінок в місті Турава (Польща) для ознайомлення з умовами відбування покарання жінками, засудженими за вчинення кримінальних правопорушень, у тому числі умисних вбивств.

По закінченню роботи конференції всі учасники отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС