Першокурсники факультетів № 2 і № 3, які вступили до Харківського національного університету внутрішніх справ, успішно завершили табірний збір та отримали погони курсантів. У заході взяли участь проректори, декани факультетів та офіцери.

Після внесення Прапора університету, підняття Державного Прапора та виконання Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять, мужність, вірність і героїзм воїнів, які віддали своє життя за волю, єдність і незалежність України, а також мирних громадян, що загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко привітав юнаків і дівчат: «Я переконаний, ви свідомо зробили вибір служити та захищати. Це не пусті слова, а філософія поліцейської діяльності. В університеті ви здобудете міцні знання, вміння, навички для того, щоб належним чином виконувати обов’язки правоохоронця. Від вас необхідні наполегливість, старання, а в тяжкий воєнний час – сміливість та рішучість. Беріть приклад із випускників Харківського національного університету внутрішніх справ – сумлінно навчайтеся, несіть службу, – і ви обов’язково станете начальниками райвідділів, ГУНП в областях, очільниками Національної поліції та МВС України. Служіть і навчайтеся так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог!».

Завершився захід виконанням колективу художньої самодіяльності музичної композиції «Погони». Першокурсники пройшли урочистим маршем та приступили до занять за розкладом.

ВЗГ ХНУВС