В урочистостях з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України взяли участь керівництво та особовий склад факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Розпочався захід внесенням Прапора університету прапороносною групою, Державного Прапора України та виконанням Державного Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанувати патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України, а також усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка із державними святами привітав декан факультету № 4 підполковник поліції Микола Марчук: «Шановні присутні, офіцери, курсанти вітаю вас із Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України! Я дуже щасливий, що сьогодні ми стоїмо в одному строю під нашим Прапором, що уособлює єдність України та нації, єдність українського народу. Зараз, коли українські воїни захищають рідну землю, відстоюючи її суверенітет та незалежність, саме Державний Прапор України є символом цієї боротьби та звитяги і на передовій, і в тилу. Зі святом вас! Слава Україні!».

Декан факультету № 1 підполковник поліції Віталій Романюк під час свого виступу зазначив, що відповідно до Конституції Державний Прапор України є символом нашої держави: «Це єдність історії та сьогодення, державотворення, надії на краще майбуття, віри в Перемогу. Кольори, що зображені на Прапорі мають символічні значення, це чисте небо та золота пшениця. У ньому втілені віковічні прагнення до миру та процвітання рідної української землі. Вітаю також всіх, хто приїхав із Міста-Героя Харкова з днем міста!».

Наприкінці заходу відбувся виступ колективу художньої самодіяльності університету з патріотичною вокально-хореографічною композицією «Прапор України».

ВЗГ ХНУВС