Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ у межах заходів табірного збору проведено відеолекторій «Вінниця – місто, де я навчаюсь», який провів заступник директора Музею Вінниці кандидат історичних наук Євген Сафар’янс. Він навів основні факти з історії міста – від виникнення і до початку ХХ століття. Продемонстрував слайди із зображеннями мапи районів, головних вулиць Вінниці та окремих історико-культурних, архітектурних пам’яток.

Наприкінці зустрічі курсанти отримали подарунки від музею: туристичні карти міста та військово-патріотичне видання «30 війн із Zаклятим сусідом», що було підготовлене під патронатом Міністерства оборони України. Знайомство юнаків і дівчат із Вінницею та її музеєм відбулося напередодні 660-річчя від дня заснування міста, яке відзначатиметься через кілька тижнів.

Пізнання кожного куточка України надає молоді мотивації для майбутньої подорожі «країною знань» і посилює патріотичні почуття, адже з кожного яскравого клаптика української землі складається наша неповторна велика країна.

Захід організований відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС