У межах військово-патріотичного виховання для курсантів факультетів № 2 та № 3 відбулася зустріч з вінницьким фотографом-документалістом і фотохудожником Костянтином Ревуцьким, який презентував свої фотороботи молоді.

Костянтин Ревуцький протягом 2022-2023 рр. неодноразово виїздив на деокуповані території Харківщини й у м. Бахмут. Результатами цих подорожей стали кілька фотовиставок, зокрема, у жанрі фотодокументалістики. Ці виставки та окремі фотороботи майстра демонструвалися у Києві, Вінниці, Львові, а також за кордоном – у Чехії, Польщі, Німеччині, Великобританії та ін. Майстерно зроблені фото яскраво демонструють, що несе з собою «русский мир» не лише для українського народу, а й усього світу.

Захід відкрив проректор університету Анатолій Клочко, який зазначив, що університет також постраждав від дій ворога, як і багато інших закладів вищої освіти України. Сьогодні керівництво вишу робить усе можливе для відновлення основної навчальної бази, що засвідчують фотографії, які також були продемонстровані присутнім.

На жаль, для багатьох курсантів війна має глибокий особистий вимір через втрату близьких. Усім нам, українцям, сьогодні потрібно чітко розуміти, якою важливою є перемога, а відтак, щоденне виконання своїх службових і громадянських обов’язків. До цього закликають глядачів і фотороботи Костянтина Ревуцького.

Захід організовано відділом соціально-гуманітарної роботи.

 

ВЗГ ХНУВС