У межах заходів табірного збору для курсантів-першокурсників факультетів № 1-4 було проведено відеолекторій (очно та онлайн) «Історія та традиції Харківського національного університету внутрішніх справ».

Історія підготовки правоохоронних кадрів у м. Харків налічує понад 100 років і розпочалася у період Української Народної Республіки. Поступово нарощуючи рівень підготовки, наш університет пройшов шлях від короткотермінових курсів до надання повноцінної професійної освіти в системі МВС України.

Керівництво вишу на чолі з ректором член-кореспондентом Національної академії правових наук України, доктором юридичних наук, професором, заслуженим юристом України, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком робить все необхідне для розвитку університету, збереження його історії, примноження традицій, національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді. Ініціатором створення поліцейського вишу та його першим ректором є Олександр Бандурка – академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал-полковник міліції, а зараз перший віцепрезидент Національної академії правових наук України. Університет активно співпрацює з міжнародними установами та організаціями, розбудовує  навчальну, матеріально-технічну базу, створює філії, проводить профорієнтаційну роботу серед молоді. У 2001 році університет отримав звання національного й упевнено утримує лідерські позиції по багатьом напрямам підготовки майбутніх правоохоронців і сьогодні.

Не дивлячись на складний воєнний час, коли український народ бореться за незалежність та територіальну цілісність нашої країни, колектив вишу продовжує готувати нове поповнення для органів Національної поліції України. Багатогранна волонтерська діяльність засвідчує патріотичну позицію постійного та перемінного складу університету, бажання зробити все для найскорішої перемоги над російським агресором.

Бути гідними славетної історії та продовжувати кращі традиції університету – такий заклик під час відеолекторію отримали першокурсники, які вирішили пов’язати свою долю зі службою в поліції.

Захід організований відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС