На Хмельниччині розпочався двотижневий вишкіл для першокурсників, які цього року вступили на факультети № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ. 285 юнаків і дівчат пройдуть табірний збір, що допоможе їм адаптуватися до навчання, згуртуватися та випробувати власні сили.

Відкриття табірного збору розпочалося внесенням Прапора Харківського національного університету внутрішніх справ. Після виконання Державного Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, громадянську відвагу та самовідданість, силу духу, стійкість і героїчний подвиг воїнів, правоохоронців, усіх полеглих під час виконання бойових завдань і службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Звертаючись до присутніх, декан факультету № 4 Микола Марчук привітав усіх із початком табірного збору: «Сьогодні урочистий і хвилюючий день, з якого починається дорога в майбутнє для кожного з вас. Наша поліцейська родина поповнилася. У вас з’явилися нові друзі, колеги та наставники, але водночас на вас покладається й велика відповідальність за себе, за тих, хто стоїть поруч із вами в строю, за Харківський національний університет внутрішніх справ і нашу землю. Я бажаю щастя, наснаги, здоров’я, всього того, що дозволить вам стати повноцінними захисниками правопорядку».

Із першим днем табірного збору молодь привітав декан факультету № 1 Віталій Романюк: «Шановні першокурсники, вітаю вас із початком нового життя. У важкий для країни час ви прийняли рішення вступити до Харківського поліцейського вишу, обрали свою майбутню професію. З сьогоднішнього дня у вас розпочинаються навчальні заняття. Будьте уважними, слухайте викладачів, своїх командирів. Під час табірного збору ви загартуєте свою силу волі, станете більш дисциплінованими, витривалими, сильними духом, оволодієте новими знаннями та навичками майбутньої професії правоохоронця. Бажаю вам здоров’я, наснаги, витримки. Слава Україні!».

Протягом двох тижнів на першокурсників очікують заняття зі стройової, фізичної, тактичної, вогневої та загальноправової підготовки, а також заходи патріотичного та культурно-виховного характеру. Їх мета – формування психологічної стійкості та готовності до служби в поліції, підготовка до складання Присяги працівника органів внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС