Харківський національний університет внутрішніх справ в черговий раз розпочав навчання для майбутніх поліцейських офіцерів громад, що прибули до університету з 22 областей України. Серед них представники 24 підрозділів Головних управлінь Національної поліції, Управлінь Патрульної поліції, Департаменту поліції охорони. Підготовка відбувається за підтримки IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США).

Слухачі проходитимуть навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом. Навчальний процес забезпечуватимуть кращі викладачі й тренери, які мають великий досвід роботи. Колектив університету докладе усіх зусиль для забезпечення якісної і продуктивної роботи.

З привітаннями та настановами до присутніх звернувся ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.  Він зазначив, що, незважаючи на війну та інші виклики, проєкт «Поліцейський офіцер громади» продовжує діяти, щоб люди почувалися в безпеці у кожному куточку нашої держави. «Поліція багато зробила для перемоги над ворогом, – підкреслив ректор. – Авторитет працівників Національної поліції набагато виріс. Правоохоронці виконують багато нових для себе функцій – займаються розмінуванням, евакуацією, допомагають громадянам із  забезпеченням ліками, харчуванням, зв’язком тощо. І від того, наскільки поліцейські офіцери громади є підготовленими, чесними, порядними, сумлінно виконують службові обов’язки, залежить як наші громадяни сприймають державу Україну». Ректор також наголосив на дотриманні слухачами курсів дисципліни, законності, порядку та закликав бути прикладом для курсантів, які навчаються у виші.

Після урочистих зборів проректор університету полковник поліції Сергій Бортник провів зі слухачами інструктаж. Цього ж дня поліцейські приступили до занять за розкладом.

ВЗГ ХНУВС