Курсанти закладів вищої освіти системи МВС у період із травня по липень 2023 року були залучені до заходів із забезпечення публічної безпеки і порядку під час дії воєнного стану у Закарпатській та Чернівецькій областях.

Як зазначила Інна Ящук: «До служби у спільних прикордонних нарядах було залучено 900 курсантів, з яких 56 жінок. Курсанти були залучені до служби на контрольних постах та постах спостереження, а також проводили роботу з місцевим населенням та здійснювали прикордонний патруль. Дякуємо вам за службу, ви – приклад не лише для своїх колег, а й для України».

За ефективну взаємодію із Державною прикордонною службою України та високі результати службової діяльності під час проведення заходів із забезпечення публічної безпеки і порядку під час воєнного стану у Закарпатській і Чернівецькій областях курсанти були нагороджені відомчими відзнаками МВС та ДПСУ. Серед нагороджених і курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, які несли службу у Чернівецькій області:

– курсант 3 курсу факультету № 1 капрал поліції Дмитро Лупа;

– курсант 3 курсу факультету № 3 капрал поліції Роман Кіншаков;

– курсант 3 курсу факультету № 4 рядовий поліції Ігор Коломийченко.

ВЗГ ХНУВС