Головна мета проєкту МВС «Автошкола для осіб з інвалідністю», який реалізується у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», – підтримка та адаптація людей з інвалідністю до суспільного життя з урахуванням їхніх потреб. Завдяки цьому проєкту Валентин Горбачевський, який на війні був поранений та втратив ногу, склав практичний іспит та отримав посвідчення водія.

Під час іспиту Валентин Горбачевський разом із інструктором Харківського національного університету внутрішніх справ і представником Територіального сервісного центру МВС у місті Кам’янець-Подільський проїхав за кермом спеціалізованого автомобіля Автошколи містом та підтвердив свої навички керування.

Завідувач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки ХНУВС Ігор Ковальов зазначив: «Інструктори Автошколи для осіб з інвалідністю, а це досвідчені викладачі нашої кафедри, допомогли Валентину Горбачевському відновити навички практичного керування на спеціалізованому автомобілі. Разом із інструкторами Валентин тренувався на автомайданчику, виконуючи різні вправи, які допомагають краще відчути автомобіль із ручним керуванням. Окрім теоретичних знань, а також практичних навичок, які отримують слухачі Автошколи, ми й надалі проводитимемо навчальні тренінги для наших захисників, щоб військові, які на фронті отримали поранення, втратили кінцівки, соціально адаптувалися, перенавчилися та набули навичок керування автомобілем з ручним керуванням».

Запрошуємо на навчання осіб з інвалідністю, які бажають вперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «В», або, маючи посвідчення, потребують перенавчання.

Довідки за телефоном: +38 (067) 968-08-28.

Надіслати заявку для проходження навчання в Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС можна електронною поштою: [email protected].

ВЗГ ХНУВС