Сьогодні, 4 серпня, у Міністерстві внутрішніх справ від імені Глави відомства Ігоря Клименка аналітикам Національної поліції України, курсантам, науково-педагогічним працівникам Національної академії внутрішніх справ та Харківського національного університету внутрішніх справ було вручено подяки за роботу над проєктом «Потерь.НЕТ».

Звертаючись до присутніх, заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко відзначив важливість створення вебресурсу «Потерь.НЕТ», адже саме завдяки його роботі МВС фіксує інформацію про кожного загиблого в Україні російського окупанта.

«Та робота, яку ви виконуєте упродовж останнього року, є дуже важливою, і спрямована в першу чергу на нашого ворога. Як відомо, політичне керівництво росії ніколи не визнавало втрати, але завдяки нашій спільній роботі цивільне населення рф нарешті почало дізнаватися про справжні цифри загиблих окупантів», – заявив Леонід Тимченко.

Заступник Міністра зазначив, що станом на 4 серпня на сайті, який доступний кожному, міститься інформація про 61 431 окупанта, який загинув на території України. Йдеться про прізвище, ім’я, по батькові, місце і дата загибелі, а також фотографії загарбників.

Відвідувачі сайту, зокрема, з території росії також мають змогу перевірити, чи містяться дані їхніх родичів, чи близьких у цій базі осіб.

Проєкт МВС «Потерь.НЕТ» реалізовано у співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, зокрема, Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими (проєкт «Хочу жить») та Національною поліцією України.

Метою проєкту є протидія дезінформації та пропагандистським кремлівським наративам щодо перебігу російсько-української війни шляхом донесення об’єктивних та перевірених даних щодо втрат РФ у війні проти України.

Як відзначив Леонід Тимченко, з моменту запуску вебресурсу «Потерь.НЕТ» кількість російських військових, які здаються у полон, значно збільшилась.

 

https://mvs.gov.ua/uk/news/zastupnik-ministra-vnutrisnix-sprav-leonid-timcenko-vruciv-podiaki-policeiskim-ta-kursantam-za-robotu-nad-projektom-poternet