Доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 кандидатка економічних наук Марина Петченко взяла участь у круглому столі на тему «Використання штучного інтелекту в освіті: ChatGPT і більше». Мета заходу – визначення перспективних підходів до освітніх застосувань та експертне обговорення потенційних проблем етичного, безпечного використання різних моделей штучного інтелекту.

Круглий стіл організований: Радою молодих учених при МОН України, Офісом підтримки вченого, ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації», Інститутом проблем штучного інтелекту МОН України і НАН України, Інститутом цифровізації освіти НАПН України, Державним закладом «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» та Тернопільським обласним комунальним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Під час панельних дискусій були розкриті питання: використання великих мовних моделей у вищій освіті та дослідницькій діяльності; потенціал штучного інтелекту у розвитку персонального навчального середовища; порівняльний аналіз та застосування генеративних моделей; використання ChatGPT як засобу навчання програмуванню; потенціал штучного інтелекту у розвитку персонального навчального середовища; досвід використання ChatGPT для статистичних розрахунків; штучний інтелект для освітян: аспекти авторського права та академічної доброчесності; права на об’єкти створені штучним інтелектом та можливість їх розподілу у трудових правовідносинах тощо.

За результатами заходу Марина Петченко отримала сертифікат та рекомендації для практичного впровадження. Набуті нею знання та навички сприятимуть підвищенню професійного рівня для подальшого впровадження в освітню діяльність.

ВЗГ ХНУВС