Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності. Ця пам’ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

Підрозділи системи МВС відзначають День Державності, працюючи на Перемогу. Доводимо наше споконвічне право на незалежність.

Кожен із нас, хто зі зброєю, чи без неї, за будь-яку ціну буде захищати Батьківщину. Адже це найкраща риса українського народу. Завдяки їй ми можемо нарешті втілити мрію усіх державотворців і борців за незалежність.

Також День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, воїнів УПА. Сучасні воїни, наші бійці «Гвардії наступу», продовжують стримувати агресора і звільняти нашу землю.

Разом закарбуємо назавжди свою реальну історії, спростуємо міфи окупантів, буцімто українці та росіяни – єдиний народ чи Україна – штучна нежиттєздатна держава. Нинішня війна – це боротьба за майбутнє. Вона триває і ми впевнено крокуємо до Перемоги.

Виборюємо своє! Слава Україні!

Департамент комунікації МВС України