Доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 кандидатка економічних наук Марина Петченко пройшла стажування в Літній економічній школі «Україна і ЄС: кандидатський статус і перспективи євроінтеграції» від ГО «Всеукраїнська Асоціація економістів-міжнародників» та Київського університету імені Бориса Грінченка.

Під час стажування учасники та учасниці за допомогою академічного та практико-орієнтованого підходу набули знань і навичок із наступних питань: роль міст у процесі євроінтеграції; проєкти екологізації міст України – європейський контекст; промислова стратегія ЄС та перспективи для України; технічне регулювання в ЄС; наукова і освітня діяльність у рамках грантових проєктів ЄС; нормативно-правові основи оцінки безпечності харчових продуктів і системи їх офіційного контролю в ЄС; створення бізнесу в ЄС; міграція і зайнятість; євроінтеграція України в контексті національної безпеки тощо. Теоретична частина була закріплена практикумом із представниками Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС та Київської міської ради.

За успішно пройдену програму стажування Марина Петченко отримала сертифікат. Набуті знання сприятимуть підвищенню професійного рівня та будуть застосовані у науково-педагогічній діяльності.

ВЗГ ХНУВС