08 липня 2023 року минуло 500 днів від повномасштабного вторгнення рф на територію України. Ця дата символізує стійкість і незламність Українського народу.

Департаментом освіти, науки та спорту(ДОНС) МВС у рамках реалізації проєкту «Дружня підтримка» у цей день ініційовано проведення забігу «Біжимо за перемогу», щоб підтримати Захисників і Захисниць України та проявити вдячність за їхню відданість Українському народу.

Близько 1000 учасників закладів вищої освіти системи МВС взяли участь у забігу «Біжимо за перемогу», серед них ректори, проректори, декани факультетів, науково-педагогічний склад, офіцери, курсанти, студенти та слухачі магістратури.

На початку забігу усі виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять воїнів, що загинули, захищаючи Україну, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії. Здолавши дистанції від 1 до 10 км, учасники забігу продемонстрували силу волі, міцність духу та витривалість.

Спортивно-патріотичний забіг об’єднав усі ЗВО системи МВС у єдиній спільній меті – здобути Перемогу України над ворогом; підтримати наших Героїв і завжди пам'ятати, завдяки кому ми живемо, навчаємося та працюємо.

Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям! Разом – до перемоги!

Слава Україні!

ДОНС МВС